Telefon: 0728881511

Bijuterii perle. Tot ce ai nevoie să știi despre perle și bijuteriile cu perle

despre bijuteriile cu perle

Va recomandam bijuterii perle. Farmecul unei perle naște romantism. O bijuterie bine aleasa marchează un moment de neuitat in viata. O bijuterie cu perle este intotdeauna o bijuterie vie datorita modului in care se naste o perla.

bijuterii perle

totul despre perle

Cum se formează o perla naturală?

O perla naturala se formeaza intr-un mod misterios in interiorul unei moluste fara interventia umana.

Perlele incep sa se formeze in interiorul unei scoici in momentul in care aceasta se deschide, intra pe langa cele doua valve diferiti “intrusiˮ de aceea sursa sau cauza perlei poate fi organica sau neorganica:diferiti paraziti, larve, oua de moluste diferite fragmente de alge, celule epiteliale, chiar sange etc. Scoica se deschide pentru a se hrani sau pentru a respira, iar in acest moment aceste particole intra in molusca si astfel sunt incorporate intr-un sac interior ce secreta sidef. Astfel in timp sideful se depune si nastere o perla.

Formele și culorile pe care le capătă perlele

Perlele naturale pol avea diferite forme, iar cele rotunde sunt cele mai rare. Perlele pot pot avea diferite culori, iar ca luciu pot fi mate sau lucioase.

Perlele blister

Perlele blister sunt acele perle ale carui sidef se prelungeste dincolo de invelisul moale in care se dezvolta perla in mod natural ,iar din aceasta cauza se prinde de peretele interior al unei valve dandu-I forma alungita. Extractia din scoica a acestei perle blister se face cu ajutorul unui cutit lat.

Perle de cultura             

Perlele de cultura naturale blister se pot identifica usor pentru ca au o baza plata, cea care a fost lipita de scoica si mai putin sidefata de unde se poate observa cu ochiul liber unul sau mai multe cercuri de crestere a perlei si prelungirea sidefului intr-o forma alungita nedefinita.

Calitatea perlei este evaluata dupa mai multe criterii:

  • dimensine
  • forma
  • culoare
  • luciu
  • simetrie
  • densitate

Se spune ca perla cea mai mare este cea mai valoroasa, DAR numai daca indeplineste cele 6 conditii in mod egal, astfel o perla de dimensiuni mai mici poate fi mai valoroase de cat una mai mare.

Pentru ca perla sa aiba o culoare mai intensa este tratata cu diferite substante organice ce nu le influenteaza calitatile.

Arta bijuterii perle.

Cum se îngrijesc și se păsrează perlele?

Perlele sunt pietre pretioasede de natura organica, de aceea se recomanda sa fie pastrate separat de celalalte bijuterii pentru a-si pastra calitatile si a nu fi zgariate.

Se recomanda ca perlele sa fie puse sau sa fie purtate abea dupa ce a-ti facut dus, dupa ce s-a aplicat machiajul , parfumul si fixativul pentru a nu afecta estetica bijuteriei cu perle.

Pentru mai multe detalii despre cum sa iti ingrijeti bijuteriile cu perle accesează acestă pagină creată special pentru acest lucru. Fiecare client al nostru primește în pachet un certificat de garanție și un ghid de întreținere bijuterii perle.

Scurt istoric al perlelor

Cea mai veche descoperire a perlei din scoica a fost facuta in Egipt datata in mileniul 4 inainte de Hristos. Perlele se gasesc foarte rar in bijuteriile egiptene. De atunci incoace pentru o perioada destul de lunga din istoria bijuteriilor cu perle.

Perlele au devenit simbolul bogatiei, al bunastarii, al sanatatii, al puterii, al prestigiului si in acelas timp au capatat o semnificatie al respectului si al devotamentului. Astazi perlele sunt mai mult decat un atribut adus modei si sunt numite „frumusete intrinsecaˮ.

Perlele erau rare pana in secolul 19, iar in 1893 un tanar talentat din Japonia si-a intemeiat prima cultura de perle blister. Curand dupa aceea culturile de perle au inceput sa apara peste tot in lume, in Europa si America.

La inceputul secolului 21 culturile de perle au ajuns in orice societate si accesibile aproape oricarei femei pentru a-I satisface idealurile.

Culturile de perle azi, sunt nu doar in Japonia, ci si in China, Australia, Thailada, Indonezia etc.

In lumea moderna, culturile de perle au contribuit la dezvoltarea modei in lumea bijuteriilor, iar bijuteriile cu perle au un rol important pe piata mondiala a bijuteriilor.

Cumpără bijuterii perle

În magazinul nostru poți găsi o colecție de bijuterii cu perle. Suntem atenția la selecția materialelor pe care le folosim pentru a vă pune la dispoziție produse premium la preturi excelente. Sutele de clienți confirmă acest lucru.

Share this postLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *