Telefon: 0728881511

Conceptii gresite despre bijuteriile cu perle

De foarte multe ori m-am izbit de tot felul de idei preconcepute și de mituri legate de bijuteriile cu perle. M-am gândit să fac un articol ca să elimin câteva dintre cele mai comune prejudecăți.

1. Bijuteriile cu perle sunt foarte scumpe.

Una dintre cele mai comune concepții greșite despre bijuteriile cu perle este că perlele sunt extrem de costisitoare. Acest lucru era adevărat cu mult timp înainte când perlele erau foarte rare, iar culturile de perle nu existau. Acest lucru nu mai este valabil în ziua de azi când perle sunt cultivate în culturi de perle. Din această cauză, perlele şi bijuteriile cu perle pot fi foarte accesibile. Perlele de apă dulce sunt, în general, tipul de perle cel mai la îndemână. Deci, chiar dacă nu aveţi un buget prea mare, bijuteriile din perle sunt o posibilitate demnă de luat în considerare.

2. Perlele de cultură nu sunt perle adevărate.

De asemenea, a doua concepție greșită obişnuită este că perlele de cultură nu sunt perle adevărate. De fapt, ele sunt perle adevărate, deoarece acestea sunt produse într-un proces la fel ca perle naturale. Singura diferenţă este că perlele de cultură se dezvoltă într-un mediu controlat, pe când cele naturale sunt găsite de căutătorii de perle în adâncul oceanului. De obicei ceea ce vă este prezentat ca fiind „perle naturale” sunt de fapt perle de cultură. Perlele de cultură sunt perle naturale. Diferenţa o face definiţia, nu produsul în sine.

3. Scoica în care a crescut perla este o perlă adevărată.

O altă concepţie eronată este că sideful în care a crescut perla (mother of pearl) este o perlă adevărată. Matca în care a crescut perla este folosită şi modelată pentru sideful ei special în confecţionarea de bijuterii, dar nu este o perlă adevărată.

4. Perlele de Majorica sunt perle adevărate.

Perlele de Majorica sunt de fapt produse într-un mod foarte diferit de perlele de cultură. Ele sunt, în general, produse din anumite sfere de sticlă sau plastic acoperite cu o pastă de sidef de scoică. Perlele de Majorica nu sunt perle adevărate.

5. Perlele negre sunt procesate.

O altă concepţie greşită, destul de frecvent întâlnită este că perlele negre nu au culoarea lor naturală. Acest lucru nu este adevărat. Perle Tahitiene sunt perle negre naturale. Da, sunt anumiţi pigmenţi puşi în apa de cultivare a perlelor de cultură şi, astfel, avem de-a face cu perle de anumite nuanţe, însă perlele Tahitiene sunt singurele perle de culoare neagră în mod natural, fără intervenția omului.

Share this postLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *