Telefon: 0728881511

De ce să cumperi bijuterii cu perle?

bijuterii cu perle

Dacă nu cunoști senzația pe care ți-o oferă un colier de bijuterii cu perle atunci acest text este pentru tine. Îmi aduc aminte de primul meu colier de perle. Nu pot să îți descriu senzația. Ce sentimente…? Ce plăcere…? Ce așteptări…? Voiam să povestesc cu cineva care înțelege senzația. Voiam să fiu cea care le poartă și cea care este surprinsă de apariția unei prietene cu un colier de perle.

Da, recunosc, nu m-am născut printre fericitele care să poarte de copilă un colier de perle și nici nu am avut plăcerea să moștenesc vreunul, însă viața mi-a făcut cunoștință cu perlele și m-am îndrăgostit de ele. Am fost așa de atrasă de frumusețea lor încât mi-am dedicat viața profesională bijuteriilor cu perle. Nu am nici cea mai mică impresie că am făcut o alegere greșită. Nici nu știu dacă eu am ales perlele sau perlele m-au ales pe mine. Așa se întâmplă în viața, îți găsești calea numai după ce pasiunea te-a absorbit.

Bun. Hai să ieșim din visare și amintiri și să vorbim despre bijuteriile cu perle. Presupun că mă adresez unor femei care sunt atrase de bijuteriile cu perle, însă au nevoie de mai multe informații pentru a putea lua o decizie de cumpărare în cunoștință de cauză. De asemenea, după cum îmi spune experiența, mă adresez și bărbaților care doresc să comunice apreciere și valoare persoanei iubite. Bărbații care au cumpărat bijuterii din magazinul nostru, fie pentru iubita lor, fie pentru mama lor, transmit un lucru simplu și prețios: „Mă gândesc cu drag la tine” „Ești prețioasă pentru mine”, iar un colier de perle este modul lor cel mai profund de a spune acest lucru. Bijuteriile sunt limbajul universal al relațiilor de valoare.

De ce să cumperi bijuterii cu perle? Iată câteva motive pe care să le iei în considerare pentru a cumpăra bijuterii cu perle:

 1. Sentimentul de noblețe, eleganță și rafinament

Fără doar și poate, bijuteriile cu perle îți oferă un sentiment special. Poți purta tot felul de bijuterii fancy, de toate culorile și mărimile, de diverse materiale și diverse combinații, însă când te întorci la bijuteriile cu perle, parcă zgomotul lumii se oprește și toată lumea începe să te observe. Bijuteriile cu perle vorbesc despre un sentiment de încredere în sine și respect, despre momente speciale, despre seri de neuitat, despre un stil înalt și distins. Nu spun că celelalte bijuterii nu își au locul și rolul lor, însă momentele prețioase ale vieții merită să fie marcate de bijuterii care îți oferă un sentiment parcă împrumutat din altă epocă, un sentiment pe care nu-l dorești apus niciodată.

 

 1. Perlele sunt bijuterii regale la modă

Bijuteriile cu perle au fost purtate de femei celebre de-a lungul timpului. Fă o simplă căutare pe Google Image sau pe Pinterest și vei vedea cum în poze, reginele apar cu precădere purtând bijuterii cu perle. Din nou este vorba despre sentiment. De ce cumperi anumiți pantofi sau un anumit telefon? Pentru calitate, desigur, dar și pentru sentimentul pe care acel produs îl oferă. De cele mai multe ori, brandul este o promisiune care oferă un sentiment real de încredere. La fel, bijuteriile cu perle înseamnă a împrumuta însușiri și calități care dorești să te reprezinte.

În ultimul timp, bijuteriile cu perle au căpătat o importanță din ce în ce mai mare. Au devenit un accesoriu fashion foarte apreciat. Multe actrițe de la Hollywood au fost surprinse la evenimentele publice prin ținutele lor completate cu un colier de perle. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, au purtat cercei cu perle, Michelle Obama a strălucit purtând un colier dublu de perle albe, iar Sarah Jessica Parker își asortează în mod frecvent ținutele cu bijuterii cu perle.

Cred că trebuie să depășim perspectiva tradițională (nici nu știu de unde vine) că perlele sunt bijuterii care țin de o modă de mult apusă. După cum se poate vedea bijuteriile cu perle sunt aduse în atenție și destinate femeilor tinere și moderne. Nu mai trebuie să le asociezi cu sertarul de neatins al bunicii. Bijuteriile cu perle au fost și sunt la modă.

 

 1. Sunt accesibile oricărei femei

Perlele nu au fost niciodată demodate, însă pentru că au fost oarecum exclusiviste nu au avut răspândirea pe care o cunoaște astăzi. Până la apariția culturilor de perle, în anii 1920, perlele erau recoltate în mediul marin natural, iar acest fapt le făcea destul de scumpe. Însă, a doua jumătate a secolului XX a făcut posibilă răspândirea bijuteriilor cu perle, ceea ce a dus inevitabil la scăderea considerabilă a prețurilor.

În acest context trebuie să fac câteva clarificări:

 • Nu există diferență de calitate între perlele recoltate în mediul natural și cele cultivate în mediu controlat. Perlele de cultură se formează la fel ca perlele recoltate în mediul natural, singura diferență fiind dată de controlarea mediului.
 • Ceea ce în general se numește perle naturale este în 99% din cazuri vorba de perle de cultură. Desigur că mai există perle recoltate în mediul natural, însă acestea se află deja în posesia proprietarilor, colecționarilor sau a muzeelor.
 • Perlele naturale sunt același lucru cu perlele de cultură. Din punct de vedere calitativ și la modului de formare, nu se poate face diferența între perlele recoltate în mediul natural și perlele de cultură. Cei care pretind că oferă perle naturale și că acest lucru nu înseamnă perle de cultură, nu vă pot oferi nicio dovadă că ceea ce pretind este valid.
 • Procesul de cultivare a perlelor a dus la creșterea calității perlelor. În culturile de perle se creează mediul perfect pentru ca molusca să producă o perlă de calitate superioară. Mărimea, luciul forma, culoarea sunt controlate (dar nu fabricate) în funcție de speciile de scoici care sunt cultivate pentru diferite tipuri de perle.

 

 

 1. Se asortează ușor, aproape cu orice ținută

Scriu acest text pentru că avem nevoie de o schimbare de perspectivă asupra acestui subiect. Modul în care bijuteriile cu perle sunt văzute în lume s-a schimbat. Probabil că în România mai trebuie să treacă ceva timp până când româncele își vor da seama că bijuteriile cu perle sunt un lux pe care și-l pot permite.

Fără îndoială, un colier de perle albe purtat la o rochie de seară de culoare neagră nu poate fi întrecută de nicio altă ținută, însă bijuteriile cu perle se potrivesc și la birou când ești într-o ținută office și la mall când te îmbraci mai lejer. O pereche de cercei butoni pot fi asortați inclusiv la o ținută sport. O să scriem un articol separat despre modul în care bijuteriile cu perle pot fi purtate.

 

 1. Le poți lăsa moștenire.

Consider că argumentele prezentate până aici sunt suficiente, însă de dragul subiectului mai adaug un lucru: perlele în sine nu se uzează. Cu cât sunt purtate mai mult cu atât devin mai strălucitoare. Îngrijite cu o cârpă moale ele sunt gata să își reia aventura. Se poate ca ața de mătase sau închizătoarea să se uzeze în timp, însă perlele pot fi recuperate și puse din nou în valoare într-o nouă cominație surprinzătoare de către un bijutier creativ. Aceleași perle, o nouă strălucire. Perlele de calitate nu vor purta amprenta timpului, nici nu vor purta amprenta deținătorului. Perla rămâne perlă. Puritatea rămâne puritate.

Ai un colier de perle care s-a deteriorat? Îl readucem la viață. Îl punem din nou pe ață sau schimbăm închizătoarea sau creăm un model nou cu materialul pe care îl ai deja. Dacă ești în această situație, contactează-ne și te vom ajuta.

 

În final, iată câteva sfaturi dacă vrei să cumperi bijuterii cu perle:

 • Cumpără cu încredere de la magazinul care îți certifică că vinde perle naturale sau perle de cultură.
 • Cumpără de acolo de unde poți găsi informațiile competente și dacă ai întrebări să poți sta de vorbă cu cineva personal.
 • Odată ce ai cumpărat, asigură-te că ai informațiile de bază în ceea ce privește întreținerea bijuteriilor cu perle.
Share this post
  ,


2 thoughts on “De ce să cumperi bijuterii cu perle?

 1. Cred ca in alta viata am fost bijutier sau colectionar .Pot spune ca sunt indragostita de perle si e adevarat, ai mai multa incredere in tine atunci cand porti o bijuterie unde e montata o perla sau un colier cu perle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *