Telefon: 0728881511

Ghid pentru intretinerea bijuteriilor cu perle

Bun venit în lumea bijuteriilor cu perle!

Dacă citești acest ghid probabil ești posesoarea unei bijuterii cu perle. Te felicit pentru acest lucru. Acum faci parte dintr-un club select al eleganţei şi al rafinamentului. Bijuteriile cu perle vor avea întotdeauna un aer regal.

Perlele sunt pietre preţioase de natură organică, ceea ce presupune o atenţie specială acordată purtării şi păstrării lor. Perlele sunt delicate şi se pot zgâria sau îşi pot pierde strălucirea dacă intră în contact cu substanțe neorganice: parfum, fixativ sau machiaj. Cu puţină atenţie şi grijă poţi asigura bijuteriilor tale cu perle o viaţă lungă, astfel încât să le poţi lăsa moștenire dacă doreşti.

ghid-intretinere-bijuterii-perle

  • Se recomandă să fie păstrate separat de celelalte bijuterii pentru a-şi păstra calităţile şi strălucirea, într-un loc uscat, de preferat în cutia specială căptuşită a bijuteriei tale sau într-un săculeţ de pânză moale.
  • Pentru a evita zgârieturile, păstrați bijuteriile cu perle împachetate individual. Nu le depozitați niciodată în pungi sau săculeţe de plastic. Perlele au nevoie de aer pentru a-şi menţine strălucirea. Folosiți, în schimb, o bucată de piele sau saten pentru a împacheta perlele.
  • Se recomandă ca perlele să fie purtate abia după ce aţi făcut duş, după ce s-a aplicat machiajul, parfumul şi fixativul pentru a nu afecta estetica bijuteriei cu perle.
  • De asemenea, perlele sunt primele accesorii care se scot atunci când ai ajuns acasă.
  • Bijuteriile cu perle se vor da jos obligatoriu înainte culcare, înainte de a face baie, de a spăla vasele sau înaintea altor activităţi similare în care bijuteriile ar veni în contact cu apa, detergenţi, produse cosmetice sau chimice.
  • După ce sunt purtate, ştergeţi perlele cu o cârpă moale și umedă pentru a îndepărta orice urme de produse cosmetice sau urme de transpirație.
  • Nu utilizați substanțe standard de curăţare a bijuteriilor. Acestea pot fi prea dure. În cazul în care purtaţi bijuteriile cu perle de mai multe ori pe săptămână, o data pe an curăţaţi-le pe fiecare separat folosind o bucata de material textil înmuiată într-o soluţie alcătuită dintr-o parte de detergent de vase şi 20 de părţi de apă caldă. Ştergeţi apoi cu o cârpă uscată şi lăsaţi-le peste noapte într-un loc fără umiditate.
  • Perlele trebuie ferite de lumină şi căldură excesivă pentru că îşi pot schimba culoarea, se pot crăpa sau deteriora iremediabil.
  • Uleiurile naturale ale pielii, temperatura şi umiditatea naturală a pielii ajută perla să-şi menţină luciul, dar acidul din transpiraţie poate ataca şi decolora sideful. De aceea, nu vă feriţi să purtaţi bijuteriile cu perle în mod sistematic. Acest lucru le va spori strălucirea.
  • Vă recomandăm să feriți bijuteriile de lovituri şi să deschideți cu delicatețe brăţările, cerceii şi colierele.

Bijuteriile cu perle sunt singurele bijuterii care nu se demodează. Perlele au capacitatea să te cucerească pentru totdeauna. Cine a purtat odată o bijuterie cu perle, nu va uita niciodată sentimentul şi rămâne pentru totdeauna îndrăgostită de ele.

Share this post
  ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *