Telefon: 0728881511

Perle Akoya – Simbolul puritatii, elegantei si perfectiunii

perle akoya

Ti-a povestit cineva despre bijuteriile cu perle Akoya? În ultima vreme am observat un interes crescând pentru perlele Akoya. Mi s-a pus întrebarea ce sunt perlele Akoya? De ce sunt mai deosebite de alte tipuri de perle? Astăzi o să ofer răspunsul la această întrebare, pentru voi iubitorii de bijuterii cu perle. Lumea bijuteriilor cu perle este o lume fascinantă și plină de stil, în care cu cât ai mai multe informații cu atât te simți mai atras(ă).

De la bun început spun că perlele sunt extraordinare dacă sunt bine puse în valoare, iar acest lucru ține, desigur, și de creatorul de bijuterii, dar și de persoana care le poartă.

TIPURI DE PERLE

Sub titulatura perlelor de cultură intră mai multe tipuri de perle.

  • Perlele de apă dulce (Freshwater Pearls) – cele mai răspândite, cu cele mai diverse forme și mărimi. Cele mai multe provin din China.
  • Perle din marea sudului (South Sea Pearls) cultivate în special în Australia, Filipine și Indonezia sunt perle rare și de mărimi destul de mari ceea ce le face foarte râvnite și exclusiviste.
  • Perle Akoya, sunt perle de apă sărată cultivate în special în Japonia, de calitate superioară cu formă aproape perfect rotundă și dimensiuni relativ mici.
  • Perlele Tahitiene sunt singurele perle de culoare neagră în mod natural cultivate în Tahiti și apele Polineziei Franceze.

Vom reveni cu detalii legate de fiecare tip de perlă, însă acum să vorbim despre perlele Akoya.

POVESTEA PERLELOR AKOYA

Perlele Akoya mai sunt numite și perlele japoneze pentru că își trag povestea lor de la renumitul cultivator de perle Kokichi Mikimoto, care în 1893 a dat startul unei noi industrii, industria bijuteriilor de lux cu perle de cultură.

Perlele Akoya sunt cultivate într-un mediu natural protejat de la marginea mărilor în bancuri speciale la adâncime mică, 1-5 m. Climatul natural este dat de apa sărată și caldă, de temperaturile care trebuie să rămână constante (între 18 și 23 de grade Celsius) și, inclusiv, de valurile marine, aspecte care asigură mediul potrivit pentru formarea perlelor care atrag femeile pe tot cuprinsul globului. Acest climat oceanic contribuie la producția perlei perfecte cu un luciu de briliant și culoare bogată. Calitatea perlelor Akoya este recunoscută și răsplătită prin faptul că sunt preferate de celebrități și femei de afaceri din toată lumea.

Perla Akoya este formată în molusca Pinctada, o moluscă mică, ceea ce face ca perla Akoya să fie și ea o perlă de mici dimensiuni (între 3-10 mm), dar de o calitate și strălucire specială. În ciuda dimensiunii, faptul că sunt perle aproape perfect rotunde și de calitate deosebită le face ideale pentru împodobirea celor mai fine și elegante bijuterii din lume.

Perla Akoya – simbolul purității, eleganței și perfecțiunii.

 

CUMPĂRĂ CU ÎNCREDERE

În general de culoare albă, dar si alte culori, bijuteriile cu perle Akoya sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru cei care cumpără un colier cu perle pentru prima dată. Nu vei da niciodată greș cu o astfel de alegere.

Bijuteriile cu perle Akoya arată excelent indiferent de vârsta pe care o are persoana care le poartă. Se potrivesc și stilului office, dar și unei ținute casual. Fără îndoială un colier clasic din perle albe Akoya cu o închizătoare de aur este potrivit pentru momentele speciale care trebuie marcate de eleganță și stil.

Exclusiv și distins și, totuși, accesibil. Bijuteriile cu perle Akoya sunt bijuterii care oferă acel sentiment splendid și durabil.

Dacă dorești ceva cu totul special pentru o ocazie unică în viața unei femei vă recomandăm perlele Akoya Hanadama. Hanadama înseamnă floare și sunt perlele fără cusur, cele mai fine și strălucitoare, având A+ la toate cele trei elemente de evaluare: formă, luciu și suprafață. Pentru acest tip de perle trebuie să ai un buget de peste 1500 de Euro. În magazinul nostru se pot achiziționa pe bază de comandă.

Vă recomandăm colierul cu perle Akoya sau cerceii cu perle Akoya.

Vă doresc o viață pusă în valoare frumos.

Vă recomandăm bijuterii cu perle Akoya

Share this post
  ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *